Sneak peek van de DOMANI E32 Chaseboat @ zero e-mission

Sneak peek van de DOMANI E32 Chaseboat @ zero e-mission

Op Bij BOOT Düsseldorf 2018 ontmoetten Jaap De Jonge en Michael Goddaert elkaar voor de eerste keer.

Jaap, met een achtergrond als hydrodynamische ingeneur met een carrière in design, engineering en operations bij Royal Huisman en Damen, was de drijvende kracht in de ontwerpfase  van de ideale romp voor een motorboot met elektrische voortstuwing. Waar de meeste motorbootfabrikanten hun bestaande V-rompen omvormden voor elektrische voortstuwing, ging Jaap voor een volledig nieuw soort romp om de kracht van elektriciteit optimaal te benutten. Hij wilde niet zomaar een E-conversie bouwen maar een romp speciaal ontwikkeld voor efficiëntie.

En zo hebben Michael en Jaap hun krachten gebundeld om de eerste full-electric, zero emission chaseboat te creëren. De typische looks en lijnen van de S30 DOMANI Sportyacht werden toegepast op een nieuwe romp: de DOMANI E32 Chaseboat was geboren.

Het geluid van de boeggolf is de norm

Domani streeft naar stilte en wil de boeggolf enkel horen bij een snelheid van 10 knopen door engineering specifiek te richten op geluidsisolatie van pompen, motoren en propellers.

Samen met Bosgraaf en Anthierens, de Nederlandse architect en Belgische ontwerper van de S30 Sportyacht, zullen Jaap en Michael de DOMANI E32 in het najaar 2019 lanceren.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele update
INSCHRIJVEN
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele update
INSCHRIJVEN