Slimme Nederlandse zeiljachtbouwers hebben de wind weer in de zeilen

Slimme Nederlandse zeiljachtbouwers hebben de wind weer in de zeilen

De Nederlandse zeiljachtbouw heeft een paar zware jaren achter de rug. En het tij is nog niet gekeerd. Toch zijn slimme zeiljachtbouwers nog steeds in staat gezonde bedrijven te runnen. Hoe doen ze dat?

Kansen voor kwalitatieve jachtbouwers

Nederlandse jachten staan wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit. Het zijn geen seriebouwers zoals Bavaria of Bénéteau. De geïnteresseerden in Nederlandse jachten zijn vaak ervaren watersporters die weten wat ze willen en hoge eisen hebben. En juist daar liggen nog genoeg kansen.

Boten delen

Een paar jaar geleden moesten we ineens allemaal boten gaan delen. Bezit was niet hip meer. Vandaag houdt deze trend geen stand meer. ‘Een boot met een strak afgelakt teakdek wil je toch niet meer delen maar gewoon zelf hebben.’ zeggen Dennis en Dean Hennevanger, de trotse eigenaars van Saffier.

Minder zeilvakanties

De watersport als geheel is aan het veranderen en verschuift van meerdaagse tochten naar dagtochten. Dat verklaart de populariteit van sloepen en de opleving van de dagzeilers.

Aantal botenbouwers in Nederland

Nederland bevat ongeveer 130 professionele werven: 90 werven die motorjachten bouwen, 25 werven die sloepen bouwen en 15 werven die zeilboten bouwen.

In Nederland zijn er 4.200 watersportbedrijven waaronder 1.100 jachthavens met 20 ligplaatsen of meer.

De bruto-omzet van alle watersportbedrijven in Nederland is 2,1 miljard euro en de sector stelt 20.300 mensen te werk.

Conclusie

Nederlandse jachtbouwers hebben zich de afgelopen jaren aangepast aan de marktvraag met superieure kwaliteit. En juist daar liggen opportuniteiten voor ondernemende watersportbedrijven.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele update
INSCHRIJVEN
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele update
INSCHRIJVEN