Driehoek van prestatie, comfort en design

Driehoek van prestatie, comfort en design

Bezoekers van de Hiswa te water kan de Domani moeilijk zijn ontgaan. De Domani viel niet alleen op door zijn metallic-zilvergrijze romp en dek, ook het grote zonnedek en de strakke belijning trokken de aandacht. Reden genoeg om de bedenker van deze boot, de Belg Michael Goddaert te ontmoeten.

Zeilende piloot

Michael is verkeersvlieger, maar belandde door het faillissement van Sabena in de jachtbouw. Bij Ionic Yachts en Zeydon deed hij veel ervaring op met high-tech bouwmethoden en modern bootdesign.

Een eigen boot was zijn droom en Michael schuimde de markt af op zoek naar een sportieve dagzeiler met moderne strakke vormgeving. Eigenlijk zocht hij een mini-uitvoering van een Wally. Toen zoiets in een betaalbare versie niet bleek te bestaan, ontstond het idee om zelf zijn ideale dagzeiler te ontwikkelen.

Van idee naar de eerste Domani

Michael kwam terecht bij de Amsterdamse jachtontwerper Peter Bosgraaf en vroeg hem een boot te ontwikkelen die sportief zeilt, maar ook fijn is voor je gasten die misschien niet zo fanatiek zijn.

Prestatie, comfort en design

Design betekent voor Michael niet alleen dat het zeiltechnisch klopt, maar ook dat het er lekker uitziet.

Voor de term ‘lifestyle’ was er zijn wens voor een groot zonnedek, in de stijl van de iconische Riva Aquarama.

Toen het ontwerp klaar was waren de plannen van Michael gegroeid. Hij wilde de boot in productie nemen. Michael koos ervoor bouwnummer 1 op te zetten als een testboot, de Domani S28. Door veel in die boot te zeilen kan bepaald worden of er nog aanpassingen nodig zijn om uiteindelijk tot een optimaal product te komen.

Van testboot naar boot om van te dromen

Na een jaar zeilen in bouwnummer 1 heeft Michael een lijst op zak met aanpassingen. Deze zullen worden verwerkt in het definitieve model van de S30.

De grootste aanpassing is dat de romp 6 cm breder wordt. Dit geeft binnen net wat meer mogelijkheden en het zal ook merkbaar zijn in de kuip.

De aan dek gemonteerde boegspriet heeft plaats gemaakt voor een geïntegreerde boegspriet, die door toepassing van een schuine romp-dek verbinding in het voordek mooi zal aansluiten bij de romp.

De spiegel is meer open geworden; dat nodigt meer uit tot een duik in het water vanaf het zonnedek.

Voor de bouw van de Domani S30 kiest Michael voor een high-tech bedrijf in Friesland, dat eerst van piepschuim een plug freest met de techniek waarmee ook de plugs voor de wieken van windmolens worden gemaakt. Dan gaan de mallen naar Zaadnoordijk Yacht Builders, de bouwers van onder andere C-Yachts en de luxueuze motorjachten van Wajer.

Proefvaarten mogelijk in Jachthaven Bruinisse

De droomboot Domani S30 werd op 15 maart 2018 te water gelaten in de Jachthaven Bruinisse voor de eerste proefvaarten met klanten.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele update
INSCHRIJVEN
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele update
INSCHRIJVEN